Cum a convertit Avva Pafnutie un om care nu credea în Învierea Domnului

Fiind într-o grabă oarecare, într-o zi, Avva Pafnutie renunţă la mersul pe jos şi ieşi la o staţie de tramvai, unde credincioşi din toate riturile aşteptau respectivul mijloc de transport în comun.

Aici se iscă o ceartă de vorbe cu un om care zicea că nu crede în Învierea cea după trup şi căuta să aducă argumente mari, cu care să stea împotriva Avvei. Acesta răspundea şi el, cu citate din Sfinţii Părinţi şi din Scriptură, măcar că Sfântul Apostol Pavel recomandă creştinului să nu participe la nicio ceartă de vorbe, ca fiind lucru nefolositor pentru mântuirea sufletului.

Dar Avvei îi era şi frig, un pic, în dimineaţa aceea.

La un moment dat, sosi tramvaiul numărul 3 iar omul cel eretic urcă prin uşa din faţă, pe lângă vatman, care se nimeri a fi o femeie.

– Bine că în această femeie ai încredere să te ducă la destinaţie, dar în Dumnezeu, că poate să-L învieze pe Fiul Său Preaiubit, n-ai! – îi strigă Avva, de pe refugiul pe care stătea.

Pe dată, ereticul coborî din tramvai, îşi mărturisi păcatul şi se sui cu Avva Pafnutie într-un taxi, căzând de acord să suporte el cheltuielile călătoriei, spre a-şi mai uşura conştiinţa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s