Avva Pafnutie îi învață pe oameni cum să-și prelungească viața cu ajutorul cardului de sănătate

Invitat la o conferință pe teme medicale, Avva Pafnutie decise să-i învețe pe oameni meșteșugul, cunoscut din bătrâni, de a-ți prelungi viața cu ajutorul cardului de sănătate. Deși majoritatea s-au arătat reticenți, nevenindu-le să creadă că o metodă atât de simplă poate funcționa cu atâta eficacitate, au fost și oameni – precum Viorel P., din satul Hobințești, comuna Mocirloasa – care l-au crezut pe cuvânt.

Viorel P. a trăit 118 ani și a decedat recent, numai pentru motivul că Anastasia P., noră, și-a confundat, într-o nefastă zi, cardul bancar cu cel de sănătate al lui Viorel P., punându-l pe acesta în imposibilitatea de a-l folosi în ceasul de restriște.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………

Aflat la etatea de 89 de ani, lui Viorel P. îi sună pentru prima oară ceasul, îngerul morții fiind, în consecință, trimis să-i colecteze sufletul. Fire circumspectă, Viorel P. simți că ceva neplăcut se petrece în jurul persoanei lui, astfel că, aducându-și aminte de sfatul Avvei Pafnutie, alergă pe dată în odaia cea bună, de unde scoase cardul de sănătate, pe care-l flutură triumfător pe deasupra capului.

Luat prin surprindere de gestul bătrânului, îngerul morții nu-și putu stăpâni hohotul homeric de râs ce-l cuprinse, astfel că plecă fâlfâind din aripi și scuturându-se ca un cățelandru ce face baie pentru prima dată.

Din povestirile regretatului Viorel P., am reținut că următoarea vizită a îngerului a avut loc 7 ani mai târziu, cu un final asemănător.

Advertisements

2 thoughts on “Avva Pafnutie îi învață pe oameni cum să-și prelungească viața cu ajutorul cardului de sănătate

  1. Victor Ilina October 16, 2015 / 8:52 am

    Sa intelegem ca ingerul mortii se strica de ras la fiecare sapte ani? (daca vede cardul de sanatate, bineinteles) O sa am grija sa nu confund cardurile numeroase ce le am (unele goale) cand o sa simt ceva-n neregula! Parca-mi spune povestirea ca ingerul rade-n continuu de cand s-a ivit “afacerea” cardului de sanatate! Doamne-ajuta!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s