Pilda bogatului căruia i-a rodit țarina în pragul Apocalipsei

În pragul Apocalipsei, se întâmplă ca unui bogat să-i rodească țarinile o recoltă bogată, de până la zece ori mai mare decât cea obișnuită. Bucuros, bogatul gândea în inima lui: “iată că Dumnezeu, văzând vrednicia mea, mi-a dăruit această recoltă neobișnuit de bogată. Să-mi scufund, așadar, velierul de 20 de metri pe care îl am și să-mi cumpăr un iaht de 300 de metri, cu motoare Diesel, să nu mai fiu la dispoziția vânturilor și curenților mării, ci să merg oriunde vreau și oricând vreau, pe orice fel de vreme.”

Și dădu ordin servitorilor săi să scufunde vasul.

Numai că în acea noapte, dormind bogatul, îi apăru în vis un înger care-i spuse: “Nebunule! Iată că, de mâine, din cauza Apocalipsei, prețul petrolului Brent va exploda și nici unul dintre cei care au motor cu combustibili fosili nu va mai putea înainta un pas, după ce va consuma ceea ce are în rezervoare. Numai cei cu motoare cu energie regenerabilă se vor mai putea mișca, întrucâtva.”

Trezindu-se bogatul din vis și ieșind în fața casei, unde un copilaș pe bicicletă îi aruncase ziarul de dimineață, citindu-l, se sprijini de coloanele porticului și plânse cu amar.

Iar îngerul, dând cu putere din aripi, se înălță în înaltul cerului și suflă cu putere în trâmbiță, de se auzi în toată lumea.

Aceea fiind, de altfel,  prima trâmbiță.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s